Skole og korona – hvem avgjør om skolen skal stenge?

– Viken fylkeskommune som skoleeier har ikke myndighet til å stenge en skole. Den beslutningsmyndigheten ligger til lokal helsemyndighet og ikke til fylkeskommunen eller den enkelte skole.

Skoleplasser på Ringerike vgs høsten 2021

Vi gleder oss til å ta imot søkere til skoleplasser på Ringerike vgs høsten 2021. Søknadsfristen for ordinært opptak er 1. mars.

Utdanningsvalg i Ringeriksregionen

Rådgiverne på Ringerike vgs har samarbeidet med Hønefoss vgs om informasjonsfilmen 'Utdanningsvalg i Ringeriksregionen'.

Informasjon om fagvalg Vg1 og Vg2

I løpet av desember har Morten Hansen gjennomført fagvalginfo via Teams for elever. I forbindelse med dette har han også laget et par videopresentasjoner av mulighetene for ulike fagvalg ved Ringerike videregående skole.

Ledere og administrativt ansatte har flyttet inn i nytt bygg

Fredag 18. desember var en merkedag for ledere og administrativt ansatte på Ringerike videregående skole: For første gang på to og et halvt år skal alle få sitte i samme bygg!

Åpningsfest på Alternativ opplæring

De aller første elevene har flyttet inn i nye lokaler denne uken, og det ble markert med åpningsfest for elever og ansatte på studiespesialisering med hverdagslivstrening (Alternativ opplæring).

Elevtjenesten på skolen

Skolens rådgivere og helsesykepleier jobber som vanlig selv om det er rullering og litt andre rammer om skolehverdagen for mange elever.

Smittevern og endringer på skolen fra mandag 16. november

Som en følge av utfordringer med å holde nødvendig avstand mellom elevene i noen av undervisningsbyggene våre, har kommuneoverlegen besluttet at skolen må gjøre noen endringer av hensyn til smittevern. Disse tiltakene iverksettes fra mandag 16. november.

Trafikklysmodellen på videregående skole

Mandag 9. november kom det en tydelig avklaring fra FHI og fylkesmannen i Oslo og Viken om at skolene i Viken fylkeskommune skal fortsette med fysisk undervisning i alle områder der dette er mulig. Det er lokale helsemyndigheter som tar avgjørelsene om hvilket nivå smittevernstiltakene på den enkelte skole skal ligge på, ut fra den såkalte trafikklysmodellen.

Samtykke og kontaktinformasjon

For at foresatte til elever over 18 år skal få tilgang til Visma InSchool, må det fylles ut et samtykkeskjema. Skolen ønsker også å kunne få tilgang til mobilnummeret til foresatte i forbindelse med SMS-varsling.