Påvist Covid-smitte hos to elever

Klikk for stort bildeCoronavirus Yuru Samoilov, CC BY2.0  

Onsdag 17. februar fikk skolen beskjed om at ytterligere en elev har testet positivt på Covid-19, i tillegg til eleven som fikk påvist smitte den 12. februar. Dette innebærer at flere elever og lærere går ut i karantene. 

Nærkontakter og karantene

En elev i klasse 1STB har fått påvist Covid-19. To lærere og trettifem elever regnes som nærkontakter og går ut i karantene i forbindelse med dette. Det gjelder hele klasse 1STB samt enkeltelever som har hatt matematikk 1P i samme gruppe som den smittede eleven.

Øvrige elever på trinnet er ikke nærkontakter, og skal derfor heller ikke i karantene.

I forbindelse med det forrige smittetilfellet er klasse 2STC fortsatt i karantene til og med lørdag 20. februar. Dette gjelder også elever som har hatt programfag sammen med eleven (kjemi 1), samt to lærere. Testing er gjennomført for disse nærkontaktene, og det er heldigvis ikke meldt om nye smittede. 

Testing

De som er definert som nærkontakter vil bli testet og har fått SMS med informasjon om dette. 

Nærkontakter fra Ringerike kommune får SMS med informasjon om testing. Nærkontakter fra andre kommuner må selv ta kontakt med kommunelegen på sitt bosted for å avtale tidspunkt for testing. 

Undervisning i karanteneperioden

Det gjennomføres digital undervisning for alle elever i karantene. Vanlig timeplan følges, men elevene deltar i undervisningen hjemmefra. Elevene får informasjon om dette gjennom Teams, skolens læringsplattform. 

Alle elever som ikke er satt i karantene møter til undervisning som vanlig. 

Informasjon fra helsemyndighetene

Se informasjon fra FHI om hva det innebærer å sitte i karantene 

koronasidene til Ringerike kommune finner du informasjon om kommunens koronakontor, kontaktinfo m.m.

Til toppen