Samtykke og kontaktinformasjon

For at foresatte til elever over 18 år skal få tilgang til Visma InSchool, må det fylles ut et samtykkeskjema. Skolen ønsker også å kunne få tilgang til mobilnummeret til foresatte i forbindelse med SMS-varsling.

Skolearbeid - Klikk for stort bilde Pexels.com/CC0

Tilgang til Visma InSchool

Foresatte til elever under 18 år får nå tilgang til VIS, men må selv logge seg inn med ID-porten. Oppslag om dette er lagt ut på skolens hjemmeside.

Samtykkeskjema

Foresatte til elever over 18 år må fylle ut et samtykkeskjema (PDF, 83 kB)fra elev og foresatte. Dette skjemaet blir levert ut til elevene, men kan også printes og fylles ut direkte hjemmefra og returneres til skolen. Når skjemaet er på plass, legger skolen inn kontaktopplysninger direkte i VIS.

Varsling

Det er svært viktig for skolen å få tilgang til foresattes mobilnummer. Dette gjør at hjemmet kan varsles gjennom SMS-systemet hvis noe skjer med eleven eller skolen trenger å informere om akutte hendelser. Slik situasjonen er i dag har man ingen mulighet til å varsle foresatte på SMS, og det er et sterkt ønske fra skolens side at foresatte gir skolen tilgang til dette.